29.1.18

Presidentinvaalit

Tänään heräsimme uuteen päivään eilisen presidentinvaalin jäljiltä onnellisena Presidentti Niinistön uudelleen valinnasta. Monet kokivat vaalin vaisuksi, mutta kuten Sauli Niinistö itsekin totesi ja on sen myös kokenut, on istuvaa presidenttiä vaikea haastaa. Niin oli nytkin. Oma huomioni kiinnittyi Vihreiden Pekka Haaviston vaisuun otteeseen sekä Paavo Väyrysen änkyrä
-kampanjointiin. Viimeksi mainitulle ei tunnu sopivan sitten millään, että kansa päättää ja jos ei ole presidenttiainesta, niin ei vain ole. Uskon kuitenkin, että aina vaaleilla on vaikutuksensa myös päivän politiikkaan ja jo tänään uutisoitiin, että SDP ehdokas olisi tarjolla nyt eduskunnan varapuhemieheksi. Tokihan se vaati muilta mukana olleilta lähes lapsen uskoa omiin kykyihin, kun ennusteet povasivat muille ehdokkaille 1-6%:n kannatusta. Ainoana Vihreiden Haavisto saavutti yli 10%:n kannatuksen. Sekin ihan ennusteiden mukaisesti.

Monet kokivat, että erityisesti nykyhetkessä tarvitsemme vakautta ja hyväksi havaittua harkintaa sekä   myös riittävää rohkeutta ja arvovaltaa. Kuusi vuotta on pitkä aika vaativassa tehtävässä ja myös siksi on hyvä, että kaudet on rajattu kahdeksi. Valtakunnassa siis kaikki hyvin. Huomattakoon vielä, että Kangasalla Niinistöä äänesti 74,6% äänestäjistä. Vaikuttavaa tämäkin.






Be First to Post Comment !
Post a Comment