11.5.21

VAALITEEMANI TULEVAT TÄSSÄ:

Vaaliteemani ovat niitä joiden eteen olen vuosia tehnyt työtä kaupunkilaisten palveluiden parantamiseksi ja Kangasalan kasvun eteen. 




TERVE KUNTATALOUS TAKAA LAADUKKAAT PALVELUT


Kuluvalla kaudella olemme haasteellisissa olosuhteissa pystyneet säilyttämään edelleen saman kunnallisveroprosenin. Mielestäni tämä on saavutus ja katson, että hyvällä taloudenhoidolla ja suunnitelmallisilla investoinneilla Kangasalla on mahdollisuus laskea kunnallisveroprosenttia tulevalla kaudella. Mielestäni se on myös kilpailutekijä kaupunkiseudulla.

Kangasala jatkaa järkevillä päätöksillä kasvuaan siten, että saamme taloutemme vahvistamiseksi sekä uusia asukkaita, että uutta yritystoimintaa. Sekä henkilöverotuksella, että yhteisöverotuksella on meille tässä asiassa suuri merkitys. 


KAIKENIKÄISTEN KAUPUNKILAISTEN PALVELUTARPEET HUOMIOITAVA -  veroeuroille konkreettista vastinetta


Kaupunkilaisilla on eri elämänvaiheissaan erilaisia palvelutarpeita. Monet valtuuston tekemistä päätöksistä pohjautuvat lakisääteisten palveluiden järjestämisvastuuseen. Mielestäni, kaikenikäisten ja eri elämänvaiheissa olevissa kaupunkilaisten palveluntarpeet on huomioitava päätöksenteossa tasapuolisesti, puhutaanpa sitten lapsista, nuorista, perheistä tai seniori-ikäisistä. Jokaisen valtuutetun vastuulla on huolehtia oikeudenmukaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta näitä päätöksiä tehtäessä.

Aidon kilpailun näkökulmasta katsottuna, olennaisinta ei ole se, toteuttaako palvelun julkinen, yksityinen vai kolmannen sektorin toimija. Keskeisintä asiakkaan eli kaupunkilaisen näkökulmasta on se, että tarvittava palvelu on helposti saavutettavissa ja palvelun laatu on erinomaista.


KAUPUNGIN KESKUSTAN VIIHTYISYYS, KAUPALLISET PALVELUT JA TURVALLISUUS

 

Kangasalan ydinkeskustaa on kehitetty voimakkaasti, mutta kaupallisiin palveluhin tarvitaan lisäpanostusta edelleen. Kivijalkamyymälät, vilkas torielämä, ilta-aikaan avoinna olevat palveluyritykset ja riittävä tarjonta kaiken kaikkiaan ovat niitä asioita, joita kaupunkilaiset kaipaavat ja jotka virkistyttäisivät kaupunkimme ydintä. Alueen viihtyisyyteen pitäisi satsata niin, että kaupunkilaiset löytäisivät alueen ja toistensa kohtaamisen uudella tavalla. 

Kaupunkiympäristön turvallisuus tarkoittaa turvaa liikuitpa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Alueen tulee olla hyvin valaistu ja esteetön. Häiriötekijöihin on puututtava välittömästi. On myös toivottavaa, että kaupungin keskusta-alueen siisteyteen kiinnitetään huomiota. Se on toivottavaa joka puolella kaupunkia. 


KAIKKIEN KANGASALALAISTEN YÖ- JA VIIKONLOPPUPÄIVYSTYS ACUTAAN 


Kaikkien kaupunkilaisten yöaikaan ja viikonloppuisin tapahtuva sairaalatasoinen päivystys olisi siirrettävä Valkeakoskelta Tampereelle, Acutaan. Valkeakoski on vaikeasti saavutettavissa ja monesta suunnasta liian pitkän matkan takana. Tällä hetkellä 16-vuotta täyttäneet joutuvat lähtemään Valkeakoskelle ja 0-15 vuotiaaat saavat apua jo nyt Acutasta. Hankala matka juuri yöaikaan ja viikonloppuisin saattaa kaupunkilaisemme eriarvoiseen asemaan. 


NYKYAIKAISIN  KEINOIN PALVELUT KAIKKIEN LÄHELLE


Satsaus digitaalisten palveluiden kehittämiseen on satsaus kaupunkilaisten hyvinvointiin. Ajanvarauksiin liittyvät asiat ovat arkipäivää monessa kunnassa ja yksityisellä sektorilla. 

Olemme kehittäneet digitaalisia palveluita niiden antamiin mahdollisuuksiin nähden hyvin vähän. On myytti, että ikäihmiset eivät käyttäisi digitaalisia palveluita. He käyttävät kyllä, ja ovat siinä jopa erittäin hyviä.

Digitaalisten palveluiden kehittämisen ohella tarvitaan myös edelleen palvelupisteissä tapahtuvaa asiakaspalvelua ja neuvontaa. Ne eivät siis sulje toisiaan pois, vaan täydentävät palveluvalikoimaa kaupunkilaisille.


Be First to Post Comment !
Post a Comment